Reise med smykker: Slik pakker du smykker og holder det trygt (2023)

Reise med smykker: Slik pakker du smykker og holder det trygt (1)

Etter hvert som reiselivsbransjen begynner å åpne opp igjen for forretninger, klør vandrere over hele verden etter å komme seg på veien, i himmelen og på havet. Ettersom den siste av de varme sommermånedene ebber ut og temperaturene begynner å falle, og perfekte høstferier og vinterferier er like i horisonten, er det en flott tid å bestille den turen.

Men hva er den beste måten å sørge for at dine mest verdifulle og vakre eiendeler overlever reisen og kommer trygt hjem til sine små porselenssenger og fløyelsrede?

Beskytt smykkene dine når du reiser, slik at du kan være fantastisk uansett hvor du går.

Dokumenter det

Å lære å pakke smykker trenger ikke å være vanskelig.

Bestem først hva slags smykker du skal ta med deg basert på hva slags tur du tar og hvor. Gjør din forskning på kriminalitet i området du skal bo i, og vær spesielt oppmerksom på tyveri.

Med mindre reiseruten din involverer en formell anledning som et bryllup eller galla, bør du vurdere å la de dyrere smykkene være hjemme. Noen kvinner reiser til og med med falske forlovelsesringer, kopier laget av cubic zirconia, bare i tilfelle tap på ferie.

(Video) HOW TO TRAVEL WITH JEWELRY (5 PRO TIPS!) - Best Practices For Traveling With Jewelry & Watches

For noen som er veldig vant til å bruke en, føles en naken ringfinger bare "off" på en eller annen måte. Du kan kjøpe disse kopiene for så lite som $20, og de ser overraskende autentisk ut. Bedre, absolutt, å miste en av disse falske kulene på stranden enn å få din mest verdsatte og sentimentale eiendel slukt for alltid av hav og sand.

Hvis du bestemmer deg for å ta med varene, lag en liste, ogfotografere hvert enkelt stykkeslik at du har en visuell representasjon av inventaret ditt. På den måten, hvis du mister smykkene dine, kan du gi bildene til hotellet eller flyselskapets personale for referanse. Eller, hvis du mistenker at den er stjålet og trenger å sende inn en politianmeldelse, kan du fremlegge bevis på eierskap.

Du kan også gi disse bildene til forsikringsselskapet sammen med dine forventede reisedatoer. Dette er lurt å gjøre uansett hvis du eier dyre stykker, bare for sikkerhets skyld.

Den gode nyheten er at TSA ikke krever at du fjerner smykkene dine under sikkerhetskontrollprosessen, så du kan bare bruke dem gjennom porten. Du kan også be om at du og dine verdisaker blir screenet privat.

Husk at du kan bli bedt om å ta av større deler som statement-kjeder, store mansjetter og klumpete ringer.

OgsåTSA anbefalerlegge store smykker eller smykker med mye metall i håndbagasjen. Dette er et ekstra sikkerhetstiltak slik at du ikke glemmer å ta smykkene dine ut av søppelbøtta eller risikere at de faller ut under en sikkerhetsskanning.

Du kan bruke ringer, halskjeder eller armbåndsur så lenge de ikke er overdimensjonerte.

(Video) Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?

Alltid som en TSA-offiser hvis du ikke er sikker på hva du skal fjerne.

Har det? Flott! Nå er vi klare til å pakke.

Ta deg sammen

Når du reiser med smykker, er det mange forskjellige måter å holde det trygt og sikkert på.

  • Pakk smykker på en måte som ikke tiltrekker seg uønsket oppmerksomhet. Du har sannsynligvis alle tingene du trenger for DIY-smykkepakking liggende rundt i huset ditt.
  • En ukentlig pilleboks er en utmerket reisearrangør og vil gi deg syv plasser for ringene og øredobber. Hvis du ikke har en av disse, vil en gammel Altoids-boks klare seg i en klemme. Kast inn et par bomullsboller for å holde smykker adskilt og legg til et nytt lag med beskyttelse.
  • Stikkeøredobbergjennom en papir- eller styrofoamplate og fest med øredobber. La det være nok plass mellom hvert par, og sørg for å pakke inn platen i doblet plastfolie for å unngå riper eller stoffrester underveis. I en klemme vil knapper gjøre susen for å holde par øredobber sammen. Gummi viskelær er også bra for plassering av øredobber under transport - bare ikke mist disse ryggene!
  • Gjengekjedehalskjedergjennom et sugerør og fest endene, så forblir den intakt og flokefri. Du kan feste flere sugerør med en vri- eller glidelås om nødvendig. Ingen sugerør praktisk? Legg halskjeder flatt og rett på plastfolie og trykk for å forsegle.
  • Løkke og festarmbåndrundt et sammenrullet håndkle. En tom toalettpapir eller papirhåndklerull vil også fungere for dette, men sørg for å legge den i en Ziploc-pose i tilfelle armbåndene sklir av under transport.
  • Husker du Kaboodles? Du kan få samme organisering og plass fra en fiskeredskapsboks i plast. Dusinvis av forskjellige størrelser, noen ganger avtagbare rom i en beskyttende boks. Ideell for reiser.

Hvis smykkene dine fortsatt floker seg sammen til tross for din beste innsats, bruk en rett nål på midten av knuten for å forsiktig trekke dem fra hverandre mens du jobber deg utover. Gå sakte, ikke skynd deg og trekk aldri.

Reise med smykker: Slik pakker du smykker og holder det trygt (2)

Drapering av kjedet over en dørhåndtak kan bidra til å trygt gi deg kraften som trengs for å holde den akkurat stram nok, og et dryss med babypulver eller babyolje kan også bidra til å smøre de virkelig vanskelige flokene.

Rull små knuter mellom fingrene for å løsne dem. Pakk et brillerensesett med en klut og løsning for en rask polering og glans.

(Video) VI BESØGER KÆMPE FORLYSTELSESPARK I TYRKIET!

Hold det nært

Ha alltid med deg smykkene i håndbagasjen, gjerne med glidelås i en innerlomme. Pakk ALDRI smykker sammen med bagasjen; da bagasje lett kan gå seg vill. Ikke la bagasjen ligge uten tilsyn i en bil eller i kofferten, og ikke gi den til flyselskapet eller hotellpersonalet når du sjekker inn bagasjen.

Når du har slått ned og sjekket inn på hotellet ditt, kan du be om en personlig safe i resepsjonen. Sørg for å oppbevare smykker i safen når du ikke har dem på deg.

Vær oppmerksom på at hotellsafer ikke er 100 prosent sikre, da de kan tas fra rommet hvis de ikke er boltet til gulvet, og hotellpersonalet har generelt tilgang til det, men det er et bedre alternativ enn å la dem ligge i kofferten eller ute i det åpne.

Erklær det

Du trenger ikke å bekymre deg for smykkene du tok med deg hjemmefra, men hvis du reiser utenlands, kan du bli bedt om å oppgi kjøpene dine i tollen på returflyvningen eller risikere å pådra deg bøter eller til og med internering.

Hvis du er en smykkeelsker, har du sannsynligvis fått noen gode tilbud på nydelige stykker som en suvenir fra turen. Hvis det er spesielt dyre varer, vil du definitivt deklarere dem.

Som hovedregel i f.eks Europa kan du vanligvis ta opp tilvarer verdt 800 dollari bagasjen uten å måtte betale toll, selv om dette beløpet kan variere avhengig av landet du returnerer fra. De neste 1000 dollar beskattes med 3 prosent.

Pakk smykker trygt når du reiser!

Smykkene dine er unike og allsidige. Det er hvordan du utstyrer, understreker og uttrykker din individualitet.

(Video) 10 Bedste PRIME Smage! 🤤🥤

Det er den personlige signaturen du setter på antrekket og det generelle utseendet ditt, noe som gjør det ideelt for feriemote. Men selv om det absolutt tar mindre plass enn klærne dine, er det dyrebar, ofte uerstattelig last og må behandles som sådan.

Hos Rellery innser vi at de mest minneverdige øyeblikkene er dine egne. Det er derfor vi har tonnevis avtilpassbare smykkeralternativer av høy kvalitet til en rimelig pris. Vi kan gjøre dette fordi vi kuttet ut mellommannen slik at det aldri blir noen gale markeringer!

Reis med stil året rundt. Du fortjener det.

KILDER:

https://www.ricksteves.com/travel-tips/packing-light/clearing-customs

https://www.tsa.gov/travel/security-screening/whatcanibring/varer/smykker

https://www.adorama.com/alc/how-to-fotografi-smykker

(Video) Lærke - Vi skal ikke være kærester

Videos

1. Cozy Cardi Easy Crochet Sweater!
(Secret Yarnery)
2. Tilbyder mine kunder gratis kort 😋
(Matraws)
3. Frankly Circles hæklet tæppe
(Secret Yarnery)
4. KÆRLIGE INNSATSER 1.000+ stykker smykker 29 £ Sterling sølv forladt Storage Wars-auktion
(Bargainhuntersthrift)
5. WOW! Amazing Crochet Daisy Flower Plant Pot!
(Secret Yarnery)
6. DIY sailboat rigging, save thousands! (Learning By Doing Ep224)
(Sailing Learning By Doing)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 15/11/2023

Views: 6089

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.